3نکته مهم درباره پروتز دندان

نكات مهم درباره پروتز دندان

مي‌دانيد چرا در گذر سال‌هاي عمر، بعضي از افراد دندان‌ها و حتي بافت‌هاي نگه‌دارنده دندان‌هاي خود را از دست مي‌دهند؟ پاسخ، بسيار ساده است! رعايت نکردن اصول بهداشت دهان از همان آغاز کودکي باعث پوسيدگي دندان‌ها و به وجود آمدن انواع بيماري‌هاي دهان و دندان و بافت‌هاي لثه مي‌شود. البته در اين چند دهه اخير، تلاش بر اين بوده است که با شيوه‌هاي نوين اطلاع‌رساني از طريق تلويزيون، راديو، کتب درسي مدارس و نشريات ‌پزشکي‌‌ - ‌‌بهداشتي، اصول بهداشتي را به نسل جديد بياموزند.
شايد بتوان گفت استفاده از پروتزهاي کامل در اثر پوسيدگي‌هاي دنداني در آينده به صورت افسانه‌اي فراموش‌شده درآيد. در حال حاضر، هزاران بيمار با بي‌دنداني کامل و عوارض ناشي از آن، راه‌چاره را در استفاده از پروتزهاي کامل مي‌يابند. براي اينکه نتايج درمان در پروتزها مطلوب باشد، بايد پزشک و بيمار نکاتي را مدنظر قرار بدهند تا بتوانند پيش‌بيني درستي از سرانجام کار داشته باشند. در اين نوشته، شما را با برخي از اين نکات آشنا مي‌کنيم:
سن: به‌طور معمول، بيماران جوان‌تر که از سلامت بهتري برخوردارند و مي‌توانند کنترل عصبي عضلاني دقيق‌تري داشته باشند، گزينه‌هاي مناسب‌تري براي استفاده از پروتز هستند.
• جنسيت: از ديدگاه پروتزکاران، بيشتر آقايان به علت مشغله کاري و نداشتن وقت کافي براي کنجکاوي درباره دندان مصنوعي خودشان، بيماران بهتري محسوب مي‌شوند. خانم‌ها، به خصوص اگر در دوران بعد از يائسگي داوطلب پروتز باشند، به علت حساسيت و زيبايي از يک سو و به خاطر عوارض يائسگي (مانند خشکي دهان و سوزش مخاط و اين‌گونه حس‌هاي مبهم) از سوي ديگر، جزو مشکل‌ترين بيماران پروتزي محسوب مي‌شوند.
سلامت عمومي: اگر بيمار عارضه مزمني، به ويژه اختلال‌هاي مغزي نخاعي، داشته باشد؛ پيش‌آگهي خوبي در پروتز نخواهد داشت. عادات بيمارگونه‌اي که نتيجه نهايي آن متلاشي‌شدن و آسيب دندان و بافت سالم اطراف آن است (مانند دندان‌قروچه که همان به هم ساييدن دندان‌ها موقع خواب يا در بيداري هنگام کارهاي فکري يا ناراحتي است) نه تنها موجب سايش سطح جونده دندان‌ها، بلکه سبب لقي دندان نيز مي‌شوند. علاوه بر اين، به هم زدن دندان‌ها نيز از جمله عادت‌هايي است که به دندان‌ها و بافت پريودنتال آسيب مي‌رساند. اين حالت در افرادي که دندان‌هايشان خيلي عميق با هم جفت مي‌شود، مشاهده مي‌شود. درمان پروتزي اين گروه بيماران، تمهيدات خاص خود را مي‌طلبد. اين افراد با متلاشي کردن نسج دنداني، اختلال معضل گيجگاهي فکي، اسپاسم عضلاني صورت، سر و گردن، سرگيجه و سردرد و بالاخره از دست رفتن کامل دندان‌ها مواجه مي‌شوند. اغلب بيماران به دليل معايب موجود در شکل و طرز قرار گرفتن دندان‌ها، احساس ناراحتي کرده و دندان‌ها را به هم مي‌سايند و اين ناراحتي حاصل از کار روزانه، شب‌هنگام به دندان‌قروچه تبديل مي‌شود. بنابراين اگر صبح که بيدار مي‌شويد در دندان‌هاي پايين حس ناراحتي داريد و عضلات منقبض آن ناراحت‌تان مي‌کند بايد حتما با پزشک مشورت كنيد.
منبع:
سایت دکتر جعفر دادمنش
salamat

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







صفحات سایت
لغتنامه ی 52 زبانه

  • علمیه
  • گور